Till dig som vill börja träna hos SJK

Välkommen att prova gratis och se om judo är din sport! Här finns sammandrag av det viktigaste du behöver veta innan du börjar, klicka på länkarna om du vill veta mer. Du behöver inte höra av dig i förväg (utom för Minijudopassen som ofta har kö-lista), men före första träningen vill vi att ni registrerar er i vårt medlemsregister för att underlätta för tränarna när de för in närvaron. De tre första gångerna är gratis, sedan betalar du avgift (betalas per termin, se Avgifter) och medlemsavgift (300 kr/år).

Fortsätter man inte efter tre gånger så skicka ett mail till klubben så tar vi bort personen. OBS! Om du glömmer att meddela oss när du slutar kommer du automatiskt att få en faktura nästa termin. För att undvika missförstånd, glöm inte att avregistera dig om du/ditt barn slutar.
För nya, framförallt föräldrar, har vi en pdf om klubbens mål och värdegrund.

Tider

Det kompletta schemat visar alla grupper, det här gäller dig som nybörjare. Det finns ett visst överlapp i åldersintervallerna för att alla ska kunna hitta den bästa gruppen för sin utvecklingsnivå.

Nybörjare vuxna och ungdomar från 11 år

Fredagar 18:45-20:00 och söndagar 18:45-20:15, du tränar tillsammans med de som tränat förut.

Nybörjare i åldern 7-11 år

Måndagar 17:00-18:00. Onsdagar 17:00-18:00. Fredagrar 17:00-18:30. Man kan börja i den här gruppen det år man fyller 7 år.

Minijudo för barn från fem år

Tisdagar och torsdagar 17:00-18:00. Betoningen är på judo och brottning i lekform men även med barnanpassade versioner av vissa kast. Nybörjare skall ha en förälder med som deltar på mattan, inte sitta på bänken, till barnen kommit in i gruppen. Använd intresseformuläret om du vill ställa ditt barn i kö. Hör av dig om du har frågor utöver de som besvaras där. Minijudon är fullbokad och har barn i kö, men du kan anmäla intresse inför nästa nybörjarintag.

Nybörjare som redan fyllt sju år bör starta i gruppen för äldre barn eftersom vi vill behålla den här gruppens lekprägel.

Synskadade

Fredagar och söndagar, 18:45-20:15. Träning för vuxna och ungdomar från 11 år. Är du yngre, har barn med synskada eller har några andra frågor, skicka ett meddelande till Eric Fridman.

Kostnader

Alla får prova upp till tre lektioner utan avgift. Vill man träna mer måste man betala! Läs mer om SJK:s avgifter, bland de lägsta i Stockholm mycket tack vare ideellt arbete.

Plats

Träningslokalen (dojon) ligger i Brännkyrkahallen i södra Stockholm. Tunnelbana Midsommarkransen, välj uppgången mot Tegelbruksvägen. Skriv ut vår PDF-karta så går du inte fel. Läs mer om lokalen.

Jag vill resa från:

För dig som åker bil rekommenderas Eniros vägbeskrivning där du får en komplett vägledning inklusive kartbilder. Gratis parkeringsplats kvällstid bredvid bollplanen, det finns även platser längs trottoaren nära ingången.

Ta dig nedför trappen till källarplanet i Brännkyrkahallen och tryck på signalknappen vid glasdörren så kommer vi och öppnar.

Karta över det närmaste området ikring SJK.
Fler kartor.

Klädsel

Några ord om judodräkter: Om du inte köper via klubben, se till att du får en normal vit judodräkt för nybörjare. En karatedräkt har för tunt tyg, medan en judodräkt anpassad för tuffa tävlingsgrepp är onödigt dyr samt tjock och stel att träna i. Blå dräkter hör till tävling på elitnivå (och används aldrig av barn) men har du råkat köpa en får du ha den på träning ändå.

När du skaffat dräkt, öva framför en spegel tills du lär dig hur man knyter bältet.

Övriga frågor

Om du inte hittar svaren här på hemsidan är du välkommen att kontakta oss.