Dojo (träningslokal)

Karta över det närmaste området ikring SJK.
(T) Midsommarkransen, uppgång Tegelbruksvägen.
Se även översiktskartor, med tips om färdsätt.

Stockholms Judoklubbs dojo (träningslokal) ligger i Brännkyrkahallen, Tellusborgsvägen 10, Midsommarkransen. Där har den funnits sedan hallens invigning 1964.

Vi har ca 180 m² träningsarea. Vid sidan av mattan finns bänkar där föräldrar kan vänta under passet. Telefonnummer till dojon är 08-18 69 00, ring dit om du behöver komma i kontakt med någon av dem som tränar. Om du vill ställa allmänna frågor, använd hellre numren på kontaktsidan.

Förbättringar i lokalen

Under 2003 lade vi om golvet med nyinköpta mattor och bytte ut det stötdämpande underlaget. Vi målade också om väggarna tillsammans med SSIF Ju-jutsu som tränade i samma lokal (det gör de fortfarande men numera heter de Akademiska Jujutsu-föreningen). Anläggningen stod för materialet mot att klubbarna utförde arbetet.

Under 2004 renoverades omklädningsrummen, med ombyggda och nykaklade duschutrymmen. Alla duschar har också bytts ut mot nya och bastun är fräsch.

Under våren 2005 förbättrades hallens handikappanpassning. Bland annat byggdes ingången om med hiss ned till källarplanet.

I början av hösten 2005 flyttade karateträningen som legat granne med oss till annan lokal i hallen. Tack vare detta kunde vi ta bort en mellanvägg och återgå till den fullstora lokalyta vi haft innan dojon delades för att släppa in karaten på 90-talet. Ett stort antal medlemmar hjälpte tillsammans med SSIF Ju-jutsu till att röja ur, måla om och lägga ut mattor i den nya hallhalvan. Hallen stod för det mesta materialet men SJK kompletteringsköpte några judomattor för att nå full mattyta.

Mot slutet av 2006 monterade hallen en dörr vid ingången till källarkorridoren, så att bara de som hör hemma där kan gå in. När du kommer till dörren, tryck på den metallfärgade knappen märkt "Stockholms Judoklubb" (andra uppifrån). Då blinkar en lampa i träningslokalen och någon kommer snart och öppnar om vi finns på plats. Tryck inte på någon annan förenings signalknapp.

Under 2007 har hallen byggts om med en ny handikappanpassad nödutgång direkt från dojon ut mot markplanet.

År 2008 köpte klubben in och satte upp två klätterrep för armstyrkeövningar, dessa har även blivit favoritobjekt för lekjudoeleverna att klättra i. Eftersom vi använde gamla fästpunkter för romerska ringar gick det lätt att få monteringen säkerhetsgodkänd.

Mellan jul och nyår 2013 målade vi om hela lokalen samt - inte minst - lade in helt nya mattor!