Stockholms Judoklubb – judo för barn och vuxna

Vad är judo?

Judo utvecklades ur den japanska självförsvarstekniken jujutsu, men modern judo undviker tekniker som slag och sparkar. Tävlingsjudo innehåller brottning, kast och grepp (för vuxna finns även låstekniker). Att lära sig skadefri fallteknik är en viktig del.

Varför träna hos Stockholms Judoklubb?

Vi har grupper med hård träning men även nybörjarträning för vuxna och ungdom. Både män och kvinnor tränar på alla träningspass. Judo är en bra sport för barn, de lär sig balans och får motorisk träning på roligt sätt. De som vill tävla kan hitta ett stort antal tävlingar runt Stockholm, speciellt för ungdomar. Klubben organiserar även egna tävlingar i dojon.

Vår dojo (träningslokal) i Midsommarkransen erbjuder både nybörjarträning och träningstider för de som redan kan, i alla åldrar. Judo är en sport för alla, inklusive barn från 5 år som tränar lekjudo. Kom och prova! Du kan köpa judodräkt via klubben, men mjukisbyxor och långärmad tröja räcker för nybörjarträning.

Kort om Stockholms Judoklubb

Stockholms Judoklubb grundades 26 juli 1960 och tillhör Stockholms och Sveriges äldsta nu aktiva judoklubbar. Vi är medlemmar i Svenska Judoförbundet samt Stockholms Judoförbund.

Kontakt: sjk@stockholmsjudoklubb.se (helst) eller om det är akut – vår chefstränare Ulf Lindblom 073-874 99 58

Våra sponsorer!

Egrannar – hemsida och tjänster för brf

Scantech Strategy Advisors

Beatcan.com

Den här sidan har laddats mer än 85000 gånger (detaljerad statistik) sedan 1999-01-05.